Speciale stuctechnieken

Techniek stucco antico ( Tadelakt-look )
Stucco antico is een glanzend gepolijste kalkpleister volgens het authentiek recept uit de Renaissance. Deze Stucco antico is de ondergrond van de 15e en 16e eeuwse fresco’s (vooral marmerimitaties) in Italie.
Ook zonder fresco is Stucco antico de mooiste Italiaanse glanspleister die er te krijgen is: rustig effect, diepe kleuren: chique en ambachtelijk werk.

Op stevige , niet zuigende ondergronden kan deze pasta in 2 of 3 lagen aangebracht worden. Tussentijds afstrijken van de aangetrokken mineraalpleister zorgt ervoor dat de totale dikte beperkt blijft tot 2-3 mm.

Het uiteindelijk uitzicht wordt bepaald door de opeenvolgende lagen.

Het resultaat zal ook zeer egaal in kleur en structuur zijn. De uiteindelijke uitstraling is zeer chique te noemen, in een schakering van matte en glanzende delen.

Verouderde wanden

Er zijn veel mogelijkheden om een wand een oud en robuust uiterlijk te geven, hierin zijn alle kleurschakeringen mogelijk.

BladgoudHet lijkt wel magie

Bladgoud is een zeer veelzijdig materiaal dat op allerlei ondergronden een extra cachet geeft aan de objecten. Oud te restaureren materiaal komt opnieuw tot leven met een herstelde laag bladgoud. Ook nieuw werk kan fantastisch schitteren met een laagje bladgoud. Geduldig en nauwkeurig aangebracht is het effect van bladgoud onnavolgbaar.

Goud als edelmetaal kostbaar? Bladgoud is zó dun dat de prijs u net zo zal verrassen als het resultaat.